Skip to main content

Sny, už od útlého věku mě fascinovaly, i když z dětství si pamatuji především nuční můry, které se mi často a několikrát za sebou opakovaly. Škrcení hadem, ohavný skřet o kterém jsem slyšel vyprávět, obrovská kamenná valící se koule, před kterou jsem sotva utekl a potom létání. První známka toho, že můžeme své sny ovládat a mně to konečně došlo.

Proč tento článek? Na světě jsou tisíce a tisíce lidí, jejichž snem je: NAJÍT CESTU K UZDRAVENÍ CROHNOVY CHOROBY.

Co je to lucidní snění, jak jej dosáhnout, jak se na snění připravit a proč si požádat o záměr. Když lucidně sníme, jsme zase o krok blíže naší duši, a tak můžeme řešit vše co nás trápí, a co si přejeme, i když spíme. Poslední roky se lucidním sněním a tzv „plněním úkolů zadávaným svému mozku“ se zabývám už dlouho, ale nejsem ten komu to jde nejlépe. Tím je můj nejlepší kamarád Maci, který to bere jako naprotou samozřejmost a přirozenost svého mozku… Podle jeho slav a rad, které udílel mně samotnému, stačí přestat řešit problém se kterým si právě nevíte rady, zamyslet se, zadat vědomě tento úkol mozku ať jej vyřeší a teď už se jdi věnovat něčemu jinému. Až mozek problém vyřeší, on se ti připomene. To není science-fiction. To jsou slova mého nejlepšího kámoše a chábra a musím říci, že mu to funguje.

Pokud chcete lucidně snít potom udělejte tohle: Lehněte si na záda, roztáhněte ruce, zeptejte se na jednu otázku nebo téma, kterému by se váš lucidní sen měl věnovat a teď už dobrou noc. Snažte se usnout na zádech, i když to bude ze začátku nepřirozené. Tak to funguje mně.

Co je lucidní sen a co všechno zažíváme

Lucidní sen je takový sen ve kterém si přesně uvědomujete, co děláte, víte kde jste, kam půjdete. Přejete si být na party se svými přáteli. Jste tam. Chcete vyřešit nějaký konflikt ve vztahu nebo říci něco, co jste v realitě neřekli. Jde to. Podvědomí vám dává tu možnost nedořešené problémy vyřešit, aby jste tak osvobodil svoji duši. I když je pravda, že to je možná to nejtěžší.

Cítíte se ve snu ne/šťastní? Pokud se ve snu cítíte šťastně a uvolněně, potom děláte zrovna něco, co si z hloubi duše a vašeho podvědomí přejete, a co hledáte také ve skutečném světě. Pokud ve snu pociťujete negativní emoce, je to o něco složitější.

Pokud vám situace ve snu přijde třeba i povědomá, i když nevíte proč a cítíte v sobě negativní emoce, smutek, frustraci, jako byste něco postrádali, potom zpozorněte. Budete chtít z takového snu hned utéct a probudit se. To je známka toho, že právě tento sen máte vyřešit, projít až do konce a dostali jste tak šanci vyřešit něco, co vás trápí ve skutečném světě, ale co je skutečnost. Když se vám sen zdá již několikrát a scénář je stejný, jako byste prvotní strach již ztratili, dostali jste se o level dál. Dobrým příkladem je opět můj kamarád Maci, který mi už několikrát vyprávěl jeho sen o tom, jak potkal ďábla, tedy alespoň mu tak tato podoba připadala. Věci a bytosti se nám nejen ve snu ale v celém životě zjevují tak, aby ji náš mozek dokázal zpracovat. Když mi kamarád o snu z ďáblem vyprávěl poprvé, vypadal očividně vystrašeně. Když o tom slyším dnes, je „ďábel“ v jeho snu jen pouhou figurkou. Když jsem o onom snu slyšel poprvé, prý jsem tam byl také, bez známek strachu, bez emocí. Do dnes jsem tento sen kamaráda nedokázal zcela pochopit.

Pokud se dostanete do snu, ve kterém pocítíte strach, zcela vědomě nebo alespoň z části vědomě se rozhodněte, že právě teď tento sen a svůj vnitřní problém vyřešíte. Tím základním, nejdůležitějším a zároveň nejtěžším je, zůstat v klidu, v naprostém klidu. Ve snech máme tendenci podléhat emocím snadněji než v „reálném“ nebo spíše fyzickém světě. Uvědomme si, že pokud sníme potom jsme na dosah ruky ke své duši. Někdy tak můžete vést i rozhovor sami se sebou, se svojí duší. Právě toho se snažíte často dosáhnout v meditaci. Co vyslovíte ve snu, to se plní okamžitě, náš sen totiž postrádá tu tlustou vrstvu fyzické hmoty do které se musí naše přání propsat, a proto to občas trvá déle než jen pouhé mrknutí oka. Jak řekl autor ve své knize Matrix Božský zdroj: Lidé jsou nejen pozorovateli všeho, co se kolem nich děje, ale jsme zároveň tvůrci všeho, co se děje. Vše co se děje, co máme a koho kolem sebe máme, to jsme stvořili my, vy svými činy, slovy i myšlenkami. Pokud takto konáme ve snu, pak se tak děje bez iluze času a děje se tak hned, tady a teď.

Spánková paralýza – spánková paralýza je dalším silným pocitem, který můžete uprostřed snu zažít. Nemůžete se hýbat, cítíte tlak na hrudi, končetinách nebo na celém těle, jako by na vás někdo ležel. Dochází k tomu ve chvíli, kdy spíte hlubokým spánkem, vaše duše opouští tělo, aby načerpala potřebné informace a vy jste se setkali s temnou entitou, duchem, duší, egregorem nebo jen negativní energií. Takové bytosti z vás čerpají životní energii, dostanou-li k tomu možnost nebo se snaží vaše tělo osídlit pokud se jedná o zmíněného egregora nebo o vyšší bytost (ducha, démona).

Nebojte: Tím nechci nikoho z vás strašit. Pravdou je, že pokud s energiemi, vyvoláváním duchů a podobně vědomě nepracujete, potom takové zážitky nepřitahujete a tedy je nezažijete a pokud ano ani si to neuvědomíte. Dar, který jsem dostal já pochází pravděpodobně ještě od mojí pra pra babičky a poté od mojí mamky, která se meditacím a duchovnímu léčení a práci s energií věnuji již více jak 25 let. Inu tento článek asi bude dlouhý a možná ani nenapíšu tedy určitě nenapíšu vše, co lze o snech, lucidních snech a snových stavech napsat. Pravda je, že přes veškerý mamčin skill pro duchovno, jsem jediný kdo se hlouběji zabývá sny a i tak si připadám, jako kdybych si zatím přečetl nadpis knihy: Jak ovládnout své sny. Jak zmíním v závěru, sám se ještě učím vše brát s nadhledem, jako hru a příliš se ve všem neutápět ale spíše vše hned zkoušet v praxi.

Naše sny se nám plní, jen to dovolit

Prosím, hlavně se nelynčujte, že vám to snad nejde. Já o tomto principu a možnostech vím již roky, a jako bych to ještě doslova nepochopil a ani zdaleka tento potenciál nevyužívám. Pravda je také, že dnešní hektický svět nás nutí přemýšlet jen nad jedinou věcí „jak přežít“ a zapomínáme tak na své sny a přání, a když už se do takového snu během spánku dostaneme, nejraději bychom tam zůstali, neprobudili se a nedochází nám, že si takovým lucidním (vědomým) snem měníme realitu kolem nás. Mám na účtu 100 milionů, dělám práci svých SNŮ, bydlím ve vysněném domě a to nejtěžší, potkal jsem lásku svého života.

V dnešní době se hodně mluví pozitivním myšlení, o tom, že se 100% vírou můžeme dosáhnout a získat vše. A je to „skoro“ tak. A právě sny a podobný „snový stav“ v meditaci nám pomáhá představit si a fixovat v paměti to, co možná považujeme za nemožné. Kromě toho nám sny mohou ukázat cestu ke plnění našich snů, co máme udělat, koho potkat, oslovit, jen je třeba být velmi pozorný a nezapomínat trénovat snění. A opět se můžeme vrátit k tomu, jak nás dnešní hektický svět tlačí k tomu, abychom měli jen strach a starost o to, jak se uživit, jak přežít. Jako se mě nedávno jeden „známý“ zeptal: Co ti brání v dosažení tohoto tvého snu. A potom jsem si uvědomil, že to je vlastně jenom strach. (nemám na to, nedokážu to, nezasloužím si to, nejsem dost dobrý). A stejně smýšlejících lidí na celém světě jsou miliardy, nikdo v tom není sám.

Plnění snů má své hranice

Když toto téma probírám s člověkem, který mě svými zvídavými otázkami nutí přemýšlet tzv. out of box, díky A. Ptal e mě právě na to, zda si můžeme splnit naprosto vše, co si přejeme. Vlastně nemůžeme. Zde platí jednoduché pravidlo: Svým přáním nesmíme ovlivnit život, osud a rozhodnutí jiného svobodně myslícího tvora – člověka. Tedy přát si můžeme, po vyslovení takového přání však ztrácíme kontrolu nad tím, zda se splní či nikoli. Takové přání se v rámci nejvyššího dobra splnit nemusí. Pokud se o splnění takového přání budeme i přes všechny protichůdné situace snažit, poté už to hraničí s tzv. „černou magií“. Uvozovky proto, protože energie – magie je jenom jedna a je jen na nás, zda ji využijeme ke konání dobra či ke konání zla či ovlivňování někoho jiného. Pravidlo „nevměšovat se“ do života druhých (pokud to tak nemá být) je jedním z vesmírných zákonů. Jako například další pravidlo – Nepáchat dobro – pomoci můžeme jen ve chvíli, kdy si to druhá osoba přeje. Proč to zmiňuji? Protože jsem dostal možnost manipulovat lidmi pro svůj prospěch tak jak jsem chtěl, naučil jsem se to, zkoušel jsem to asi 2 týdny a přestal jsem. Pokud totiž překročím hranici ze světla ke tmě potom za to platím více než získávám. Setkat se s tím můžete ve chvíli, kdy po něčem tak moc toužíte, až si ve své mysli říkáte: Pokud to dostanu, pokud toho dosáhnu dám za to cokoli. Špatně. Vesmír vám splní všechno, co si budete přát, rozdíl v tom, zda čerpáte ze světla nebo z kutny ďáblovy je v tom, že dobro vás nikdy nepožádá o nic na oplátku.

Ale teď už zpět k ovládání snů. Stojíte na ulici, jste zaposlouchaní do své oblíbené písničky a najednou jako by se svět kolem vás rozplynul a vy máte před očima jen své největší přání (auto, peníze, milovanou osobu) Tak právě prožíváte bdělý sen. Snít stejně jako meditovat tedy můžeme všude. Můžete snít všude ale ne o všem, nemůžete si přát vztah s konkrétní osobou, pokud není osudem dáno, že se vaše životy mají střetnout. Odpověď na otázku, zda existuje osud a zda na něho věřím by zabrala dalších deset stran textu, takže jen v jedné větě: Určitá struktura zvaná osud stanovena je, ale my, lidé v něm hrajeme velkou roli a do velké části můžeme naši cestu osudem měnit, protože vždy není jen jedna cesta našeho osudu. Vesmír nás pouze udržuje ve hlavních kolejích našeho života, abychom z nich nevyjeli, ale jinak jsme přišli na tento svět, abychom si jej užili, abychom splnili naše poslání a opět se vrátili do světla. Myšlenku „užít si tento život“ najdete pěkně rozepsanou v knize „Musela jsem zemřít“.

Závěr

Toto téma je velmi rozsáhlé, dále bychom mohli rozebírat různé zážitky včetně létání, které ve snech často zažíváme, jaké je to snít pod vlivem morfia a dalších opiátů z mých vlastních zkušeností o tom, že v lucidním snu vše nejen vidíme a slyšíme, ale také fyzicky cítíme a doslova procházíme hranicí mezi životem a snem. Hlavní co se ještě sám učím, je to, z toho všeho se nezbláznit a žít tady a teď a užívat si života. To může být mnohdy těžké ze dvou důvodů. Nedaří se nám objevit cestu skrze sny ke splnění našich snů a přijde nám to jako ztráta času. V opačném případě víme, co všechno je možné a zázraky už jsme viděli na vlastní oči, a i tak víme, že určitou hranici překročit nemůžeme. Potom zbývá jen udělat vše k dosažení našich snů, věřit vesmíru v jeho konání a to nejtěžší NECHAT TO BÝT. Ano, sám s tím pracuji, snažím se sžít. Snad vám tato (první část) článku pomůže na cestě k dosahování vašich snů. Příště také povím o tom, že existují extrakty z bylin, které jsem sám vyzkoušel, a které podporují lucidní (vědomé) snění.

Já děkuji za dar a možnost předat vám tyto vědomosti a přeji vám hodně štěstí na vaší/naší cestě za našimi sny. Zpět tady a teď.

 

Leave a Reply