Skip to main content

Další kniha, která v na polici už několik let sbírá prach. Ale už teď vím, proč tomu tak bylo. Každá kniha a informace v ní ukrytá, má svůj čas. A já mohu tento více jak 15 let starý titul jen doporučit. (vyšlo 2005, v ČR 2007 a 2011 aktualizované vydání). Proč? Tak poslouchejte. 

Ač jsem to jen tušil, tato kniha velmi dobře navazuje na předchozí recenzovaný titul Molekuly emocí. V této knize mluví auto Bruce Lipton o tom, že naše tělo a samotné buňky nejsou ovlivněný geny, jak se domníval Charles Darwin, život nemá být boj o přežití, jak Darwin tvrdí, ale spolupráce mezi organismy, ať už jsou to bakterie, zvířata či lidé. Sám Darwin svojí teorii neustálého boje o přežití na smrtelné posteli zpochybni, a tato kniha to potvrzuje.   

Naše tělo neovládají geny, ale naše buňky, a orgány, které se skládají z buněk, můžeme vědomě ovládat. Od dýchání přes tep, tělesnou teplotu až po regeneraci celého našeho těla.  

Podívejte se na jogíny či Wim Hofa. 

Kniha je psaná velmi čtivě, jednoduše a srozumitelně. Nenechte se odradit odbornějším a vysvětlovacím začátkem, kde autor uvádí čtenáře do teoretických základů, kterým je nutno porozumět, pro porozumění samotné praxi. Teoretický základ, ze které ho kniha vychází je vysvětlen na krajících chleba, másle a několika olivách. 

Celá kniha je založená na praktických zkušenostech samotného autora, který prošel celkovou proměnou uvažování, smýšlení a jeho názory se otočily o 180 stupňů. Jedná se o příběh vědce, který sám popře vše, co se za dlouhá léta vědecké práce naučil. Vše je založeno na vědeckém výzkumu. Kniha je ideálním čtením pro všechny, kdo začínají pochybovat o faktech tvrdé vědy, věří, že je natomto světě i něco víc a chtějí uchopit svůj život do vlastních rukou. Spozornit by měli také nastávající rodiče, v knize najdou kapitolu věnovanou vědomé péči o své nenarozené, ale také již narozené ratolesti. 

Auto sám v knize zmiňuje práci autorky knihy Molekuly emocí. To mě samotného utvrdilo v tom, že je to ideální čtení, které rozšíří mé vědomosti na téma psychiky, emocí a toho, jak skrze svoji mysl uzdravit své tělo. 

Co říci víc a neprozradit hlavní zápletku. Kniha vychází z praktických zkušeností, je příběhem autora, který se znovuzrodil díky objevu schopnosti buněčné membrány, kterou přirovna k počítačovému čipu. A i když byl dlouhá léta považován za podivína, jeho převratný objev se od vydání knihy v roce 2005 jen a jen potvrzuje.  

O autorovi 

Bruce H. Lipton je lékařem a odborníkem na lidskou buňku. Byl vzdělán jako klasický lékař, poté co se však jeho vlastní život zhroutil, objevil sílu a druhý dech na druhém konci světa, kde také dál zkoumal buňky až je futuristicky a odvážně přirovnal k počítačovému čipu, který neovládá nás a naše tělo, ale naopak, my, lidé, jako svobodné bytosti sedíme za počítačovou klávesnicí a je jen na nás, co se bude hrát za hru s naším tělem, v našem životě.  Více slov netřeba….

Závěr 

Lipton je dalším odborníkem a dnes už také spisovatelem, který propojuje vědomosti duchovního léčení východu s klasickou medicínou západu a pomáhá tak tomu, aby východní praktiky a práce s myslí, duší a lidským tělem ve vzájemném propojení bylo široce uznáváno. Ač je dnes situace v tomto směru dnes, v roce 2023 o mnoho lepší, stále se najde více skeptiků vůči chápání podstaty duše a mysli než jejich obhájců. Pravdou je, že duše žádné obhájce a zastánce nepotřebuje, duše jednoduše je a ve při troše snahy, není její pochopení a uchopení života do vlastních rukou žádnou vědou. Vše je jen a jen na nás. 

Pokud čtete tento článek, pak je vaše mysl otevřená a už nyní je vše ve vašich rukách. 

…přeji pohodové a inspirativní čtení.