Skip to main content

Ahoj přátelé a kamarádi, dnes bych s vámi rád sdílel prostřednictvím tohoto článku mé vlastní zkušenosti a pocity na téma, že nic čím procházíme není špatně.

Myslíte si často, že je váš život jen zlý sen? Říkáte si, proč zrovna vy, a proč se nemáte dobře jako ten či onen člověk? Proč vás potkalo zrovna to co vás potkalo?


Nic není špatně, protože vše je cesta k cíli, který vám byl dán. Každý z nás má na tomto světě nějaký úkol. Něco se zde naučit, něco světu předat nebo světu nějakým způsobem pomoci. Pokud něco neskončilo dobře pak to ještě není konec.

Říkáte si, jak si mohu dovolit psát něco takového, článek na takové téma. Upřímně, už jsem to na tomto světě mohl několikrát zabalit. Před 13 ti lety mi diagnostikovali Crohna a za tu dobu jsem prošel několika fázemi zlepšení a zhoršení. Protrpěl jsem bolestí noci i dny a v neposlední řadě jsem byl jen krůček od smrti.

I přes to jsem vděčný, že jsem tady a teď, jsem vděčný, že jsem se na cestě, kterou jsem prošel naučil to, co jsem se naučil. Protože kdyby tomu tak nebylo, pak bych nemohl pracovat a sdílet své zkušenosti s vámi na tomto webu. Neznal bych lidi, které znám teď, neviděl bych věci, tak jak je vidím teď. Mám plány a sny, které bych bez cesty, kterou jsem prošel mít nemohl.

Odnaučil jsem X zlozvyků a X dobrozvyků jsem se naučil, nahlížím na svět zcela jinak a naprosto nový svět se mi před očima otevírá.

To tím čem jsem prošel mě neomezuje ale naopak. Má střevní vývod, možná si můžete myslet, že proto jsem nemocný, ale není tomu tak. Jsem zdravý a jsem vděčný, že mohu být tady a teď. Mohu být na tomto světě, na této planetě, na stejném vzduchu a pod stejným sluncem jako moje rodina a přátelé.

Představte si svůj život jako cestu, která někam směřuje, není to ani dobře ani špatně jednoduše jdete po cestě svým životem. Vše je tak jak to má být, a je jen na vás, jak na to budete reagovat. Vše se vyřeší v náš prospěch, vše se vyřeší tak jak chceme, tak jak si přejeme. Naše přání však musí vcházet od srdce a nikoli z ega a mysli.

Prošel jsem čím jsem prošel a děkuji, že jsem tady a teď. Děkuji za dar života, děkuji, že mohu sedět, děkuji, že mohu spát, děkuji, že mohu tento článek psát. Děkuji, že se mohu nadechnout a vydechnout.

Každý zážitek nás má něco naučit a někam nás posunout. Aby se někdo mohl stát opravářem aut, musí se roky učit všechno o autech, aby se vědec mohl vědcem stát, musí se učit vše o vědě. To čím procházíte vy vás něčemu naučí, to vás posílí, to vás zocelí, a to potom tady a teď můžete předat ostatním, a tak zase vy učíte další lidi. Stejně jako učitel učí děti.

Proč zrovna vy? Proč se něco přihodilo vám? Protože máte další lidi naučit něco co se učíte vy. Vše je správně a vše co k nám přichází je jen a jen dobře, je to jen a jen pro náš prospěch.

Když jsem začal studovat Střední školu pro administrativu Evropské unie, věděl jsem, že chci v budoucnu pracovat jako právník. Začala mi Crohnova choroba způsobená stresem z přijímaček a z přechodu na střední školu. Když jsem střední školu končil, věděl jsem, že chci jít na práva a studovat práva, stále se mě tato vize držela. Usoudil jsem však, že práva jsou moc velký stres, který podstupovat nechci. Šel jsem tedy na Vysokou školu zaměřenou na mezinárodní vztahy. Rozhodl jsem se, že chci být vysokým diplomatem, že prý to bude méně stresu. Měl jsem vyhlédnutou Diplomatickou akademii. Na tuto instituci přijímali v té době 1-2 studenty ročně. Můj zdravotní stav se zhoršili, podstoupil jsem operaci střevního vývodu a další lapálie. Až dnes chápu, že se vše odehrálo tak, aby mě to uchránilo od stresu a vypětí, které bylo s diplomacií spojeno.

Dnes píši tento blog, věnuji se svému zdraví a své vědomosti tímto směrem chci v poklidu a bez stresu dále prohlubovat, abych pomohl sobě a také ostatním. A jsem vděčný za zkušenosti, které jsem cestou k uzdravení získal. Jsem vděčný za to, že jsem tam, kde jsem.

Proto se na vše ve svém životě vždy dívejte jako na cestu a na vše na této cestě jako na dar, který vám byl dán.

Zkusme dnes poděkovat, být vděčný a uvidíme co se stane. Také neumím vše, také se stále učím. Nejste v tom sami, nikdy.

Mějte krásný den a věřte, že vš je tak, jak to má být. Vše je správně.

Leave a Reply