Skip to main content

Co je to regrese? Na začátek bych měl povědět, jak jsem se k této mimosmyslové technice dostal. Jak se říká, za vším hledej ženu. Kokrétně moji úžasnou a magií obdařenou mamku, bez které bych tady a teď už dávno nebyl.

Osobně jsem regresí, pod vedením mamky prošel 4x, mohu tedy sdílet své nejniternější zážitky.

Je to vlastně takový otevřený rozhovor sám se sebou. Rozhovor, kterému nebrání vaše mysl ani ego. Jste přímo napojeni na své srdce, na svoji duši. Ptáte se na otázky, na které neznáte odpověď a sami si odpovídáte. Regrese slouží k tomu, aby vaše odpovědi byly čisté, logikou a egem nezastřené. Pokud se v regresi zeptáte na cokoli, čekejte vždy pravdivou odpověď. Hledání odpovědí na vaše otázky během regrese můžeme rozdělit do dvou částí. První je výlet do vašich minulých životů, kterých každý z nás prožil nespočet. Druhá část spočívá v přímé komunikaci s vaší duší.

Jak je tomu u těchto praktik běžné, svými otázkami se můžete ptát sami na sebe a na to, co vás přímo ovlivňuje. Nemůžete se vměšovat, ptát se a ovlivňovat svými otázkami či činy druhé.

Setkal jsem se také s praktikou, která měla přímý vliv na druhé lidi, manipulovala je a bylo možné skrze takovou technikou lidi téměř ovládat. Tato praktika tak překračovala a porušovala základní vesmírná pravidla. O tom však popovídám někdy jindy. Dnes se věnujme regresi. V čem je regrese jiná oproti jiným terapeutickým technikám? Při regresi odpovídáte na otázky sami sobě, celý proces je tak osvobozen od subjektivního vměšování se původce do vašich otázek či odpovědí. Průvodce cestu pouze koriguje. V zásadě ale vedete sami sebe. Opravdu si pamatuji i případ, kdy si klient sám odpovídal, sám se provázel jednotlivými životy a skákal z jednoho života do druhého, a to vše s radostí a lehkostí.

Je třeba zdůraznit, aby regresi vedl zkušený průvodce, který má s touto praktikou zkušenost. Regrese je o stupeň někde jinde, než taková meditace. Právě u této techniky člověk cestuje doslova skrze čas a prostor více než v jakékoli jiné praktice. Znám lidi, kteří se při hledání odpovědi na své otázky dostali do koncentračního tábora, do vězen, nebo jako já, na bojiště 1. světové války a do jiných život ohrožujících situací. Ne, člověk není ohrožený výbuchy či střelbou, emoce jsou však reálné, může se tak kdykoli spustit stres, strach či pláč. Tím vás nechce děsit ani odrazovat. Většina regresí je plná překvapení, uvolnění, pochopení a porozumění. Je snadné se do regrese dostat, ale je potřeba se v pořádku také vrátit, nebojte není to nebezpečnější než meditace, je však potřeba, aby vás schopný průvodce dovedl tam a také zpět. Regrese je cesta, další z možných cest k uzdravení.

Proč se mi děje to či on? Proč mám alergii, nemoc nebo strach v tomto životě? Vše velmi pravděpodobně pramení z životů minulých a právě regrese vám na takové otázky odpoví.

Ano, regrese může pomoci také s různými bloky, nemocemi a problémy na fyzickém těle. Skrze regrese lze řešit závislosti, alkoholismus, alergie, časté nemoci i nemoci chronické. Příkladem mohu být já a Crohnova choroba. Jak to ale u těchto praktik bývá. Regresní terapie, při které je syn cestovatelem a matka průvodcem, není pak účinek takové regrese 100%. Může zde docházet k subjektivnímu ovlivnění celé terapie.

Historie regrese

První komu bylo dáno objevit dar regresní terapie a tuto techniku používat a vylepšovat pro potřeby a pomoc druhým byla Američanka, terapeutka, psycholožka Dolores Cannon. Ona sama tuto techniku pilovala a vylepšovala 40 let svého života, cca od roku 1978. Samotná Cannon o sobě a o regresní terapii říká:

Od první chvíle před 40ti lety, kdy jsem se odvážila do tohoto světa neznámého, jsem se považovala za reportérku, badatelku, průzkumnici „ztracených znalostí“. Ve skutečnosti jsem hypnoterapeutka specializující se na terapii minulými životy a hledající příčiny lidských problémů v jiných dobách, než je ta současná. Jak se má práce rozvíjela a rozšiřovala, vyvinula jsem svou vlastní hypnotickou techniku, která umožňuje okamžité vyléčení. Tu teď učím po celém světě.
Našla jsem způsob, jak kontaktovat Zdroj veškerých znalostí. Z něj pochází všechny informace, o kterých píšu, a toto je subjekt, který provádí okamžitá vyléčení. Je extrémně milující a odpouštějící. Nazývám jej Podvědomí, protože jsem nevěděla, jak jinak jej nazvat, když jsem se s ním poprvé setkala.

Tato slova samotné Dolores Cannon odpovídají na otázku, co všechno může regresní terapie vyřešit a s čím může pomoci. Cannon napsala nespočet knih, nejucelenější seznam který se mi podařilo nalézt sdílím zde, 99 % knih je v anglickém jazyce, díla přeložená do češtiny lze spočítat na prstech jedné ruky. Když se chce člověk naučit něco nového, často to probíhá tak, že neví co dělá a zdokonaluje se v něčem co nezná a když sebere odvahu vykročit na neznámou cestu, pak se může stát mistrem.

Regrese v praxi

Jak vlastně probíhá regresní terapie? Není to žádná věda. Jedná se o souhru a domluvu 2 lidí. Nazvěme je cestovatel a průvodce. Celá cesta trvá 3-4 hodiny.

Průvodce je vaším učitelem, který vás regresí provází a vy jste cestovatel. Vaším úkolem je, připravit si cca 10 otázek, na které chcete znát odpověď. Většinou vás s každou otázkou napadají otázky další, ale pokud se tak nestane, vůbec nevadí.

Když se s průvodcem setkáte, první hodinu s vámi vaše otázky probere, pomůže vám je správně formulovat či zjednodušit. Ať vás napadne jakákoli otázka, teď je ten správný čas se zeptat. Cítíte se uvolněně, komfortně a v bezpečí? To je ten správný čas pustit se do samotné regrese.

Průvodce vaší regresí se stará o to, abyste došli do cíle své cesty a také zpět. Jediné, co vám průvodce neřekne je, co na své cestě do nitra své duše objevíte.

Následující postup je podobný meditaci. Phodlně si lehněte na záda. Je opravdu důležité pohodlí, bude takto ležet 2-3 hodiny. V mysli se dostanete doslova mezi čas a prostor, proto vám tento čas uteče jako voda. Vaše tělo se stane lehkým a téměř nehmotným, je to doslova osvobozující pocit, jako kdybyste létali nebo plavali v moři jen unášeni mořskými proudy. Dovolte si, uvolnit se.

Nyní už je většina práce na vašem průvodci a učiteli, vy se můžete uvolnit a relaxovat. Pamatujte, že mezi vámi musí být důvěra. Regrese je o stupínek výš než meditace, zde už se jde přímo k vaší duši, se kterou budete za chvíli komunikovat. Proto si svého učitele vybírejte velmi pečlivě a nebojte se regresi kdykoli odmítnout, pokud budete cítit jakýkoli diskomfort.

Nyní už vás váš průvodce regresí povede skrze vaši vizuální představivost. Když zavřete oči, dokážete si představit svůj byt, ložnici nebo oblíbené místo v křesle, pod lampou a s knihou v ruce? Skvělé, s touto částí mozku dnes budeme pracovat.

Nyní je potřeba ochránit vaši bytost i duši před jakoukoli manipulací z temné strany. Ano, opravdu. Určitě víte, že existují andělé, archandělé a další světelné bytosti, které nám pomáhají a chrání nás. Existuje však i druhá strana mince a bytosti tmavé a černé, které vám budou chtít vaši životní energii vzít, pokud k tomu dostanou příležitost. A právě ve stavu mezi tělem a duší jste nejzranitelnější.

Proto vám váš učitel vytvoří světelnou ochranu, která má nejčastěji podobu pyramidy, kopule nebo bubliny.


Nyní už můžete na vlnách fantazie odcestovat do nitra své duše, abyste pátrali po odpovědích na otázky, které jste si připravili před samotnou regresí. Další cesta je rozdělena do dvou částí. V té první nahlídnete do důležitých okamžiků vašich minulých životů. Můžete navštívit 1 nebo také 5 minulých životů. Jaké okamžiky v minulých životech navštívíte? Takové, ve kterých najdete vodítka a nápovědy ke svým otázkám. V těchto minulých životech se můžete vidět jako člověk, jako muž či žena. Nezáleží, zda jste v tomto životě muž, v životech minulých jste mohl být ženou a zase naopak. Můžete se vidět také jako zvíře, pes, kočka, orel, tygr.

A z vyprávění mojí mamky, můžete být kapkou vody, pšeničným klasem, květinou či stromem. Už možná začínáte chápat, jak moc jsme propojeni s přírodou, a jak je důležité se o přírodu starat. I vy jste mohl být součástí přírody v životech minulých.

Celý proces regrese budete vnitřně zpracovávat ještě několik dnů a pocit uvolnění a radosti můžete pociťovat i několik týdnů. Je to pocit blaženosti z toho, když víte, kam vaše kroky v životě směřují a víte, že je to správně. Proto se nesnažte za každou cenu pochytit všechny indicie a nápovědy z každého života. V jednu chvíli ucítíte, že je čas z daného života a situace odejít. Poslechněte svoji intuici.

Tento odchod z minulého života je pro mnohé velmi složitý a hlavně nepředstavitelný. Zeptám se vás, jak končí život? Nebojte se to říci. Ano, je to smrtí. I v minulých životech jste několikrát zemřeli a také tuto návštěvu svého minulého života musíte ukončit tak, že projdete smrtí. Vím, že se to říká snadno, ale opravdu se nebojte. Já už jsem v regresi zemřel několikrát. Je to vlastně pocit uvolnění, euforie a radosti.

Tady a teď zmíním svoji kamarádku Aničku, pro kterou představa smrti v regresi byl určitou dobu nepředstavitelný. Když poté regresí prošla, ještě o 1 týden později mi psala zprávu, že se stále cítí lehce, uvolněně a v euforii.

Ve chvíli, kdy projdete tolik minulých životů, kolik je třeba, přichází na řadu vaše konkrétní otázky. Již jste natolik hluboko ve svém podvědomí, že jste jen krok od vaší duše. Nyní je čas požádat vaší duši o pomoc, rady a odpovědi na vaše otázky. Váš průvodce vás s duší spojí, požádá o komunikaci, pokud možno zřetelnou a jasnou komunikaci, abyste svým odpovědím rozuměli.

A nyní přichází ta nejzajímavější část. Vaše duše odpovídá skrze vás. Sami sobě odpovídáte, sami sebe slyšíte. Jste na půli cesty mezi tělem, logikou, myslí a na druhé straně duše a podvědomí. Jste na takové úrovni bytí, abyste mohli přijímat informace z nitra své duše a dále je transformovat v mysli do podoby srozumitelné řeči. Celý průběh regrese se nahrává většinou na diktafon, takže se k těmto svým odpovědím budete moci později vrátit. Po prožité regresi si budete pamatovat maximálně několik 10 procent informací, které jste řekli. Nemusíte se bát, průvodci regresí dodržují pravidlo „lékařského tajemství.“ Vše co při regresi řeknete, to zůstane mezi 4 stěnami i 4 očima.

Pokud je komunikaci s vaší duší dovoleno pak se váš průvodce ptá na jednotlivé položené otázky a duše na ně skrze vás odpovídá. Nemusíte se bát, že nebudete odpověď znát, nebo že budete muset odpovědi vymýšlet. Vaše duše odpovědi na vaše otázky zná, a tak vám je bude jednoduše posílat a vám to bude připadat, jako byste právě tyto odpovědi měli celou dobu ve vaší mysli. Právě je vaše mysl otevřena a propojena s vaším srdcem a duší. Žádné ego, žádná logika, nic nebrání tomu, abyste získali odpovědi na jakoukoli vaši otázku. Vaše duše vám nelže, a ani nemůže. Odpovědi jsou na 100% pravdivé. Někdy budete mlčet a budete se snažit odpověď zachytit.

Občas nemusíte rozumět způsobu a jazyku, kterým vaše duše mluví. Odpověď „já nevím“ je naprosto v pořádku, toho se nebojte. Váš průvodce tak může požádat, aby vám vaše duše předávala informace tak, abyste jim rozuměli.

Ano, může se stát, že vám vaše duše na některé otázky neodpoví. Může to mít několik důvodu, není třeba se touto otázkou zabývat a nepotřebujete znát odpověď. Odpověď již dávno znáte a není třeba něco opakovat. V takovém případě vám velmi často vyvstane na mysli pocit a myšlenka, kterou máte v hlavě například již několik let a najednou si to uvědomíte. Může se také stát, že odpověď zatím znáte nemáte a přijde teprve správný čas, kdy se odpověď na otázku dozvíte. V takovém případě se odpověď většinou uloží do vašeho podvědomí a ve správnou chvíli ve vašem životě, za měsíc, za dva nebo za 3 roky se odpověď dostane do vašeho vědomí a vy si uvědomíte, že to je ta odpověď, kterou jste v regresi hledal před 3 lety a nyní už odpověď znáte.

Takové odpovědi přichází většinou ve chvílích, kdy to nejméně čekáte. Na záchodě, ve sprše, ve spánku, při cestě tramvají atd.

Pokud již máte veškeré odpovědi na vaše otázky a vaše duše vám již nemá co sdělit, pak je na čase se vrátit. Po té stejné cestě, kterou jste ke své duši přišli vás váš průvodce provede zase zpět do tady a teď. Celá cesta probíhá ve vašem vědomí a podvědomí, můžete tak plout na bílém nadýchaném mraku, jít pěšinou v lese a dojít na louku. Věřte a vždy jděte do regrese s pocitem, že budete přesně vědět, kde jste, co děláte, a jaké odpovědi dostáváte.

Nyní se vrátím k tomu, proč je třeba, aby vás provázel zkušený mentor, který má bohaté zkušenosti s regresní terapií. Je třeba vás odpojit od všech minulých životů, kterými jste prošli, je třeba vás ukotvit tady a teď. Pokud by vás průvodce neuzemnil a nespojil zpět s přítomností tady a teď, mohlo by to mít špatné následky. Neustále byste v mysli a emočně prožívali to, co v minulých životech. Nyní vás nechci strašit, ale viděl jsem také člověka, kterého regresí provedl nezkušený průvodce. Onen člověk pak zůstal duší a myslí v koncentračním táboře. Nemohl spát a vše stále prožíval. Po týdnu téměř probděných nocí se onen člověk dostal k mojí mamce, která ho konečně vysvobodila a ukotvila tady a teď. Od té doby jsou z nich velmi dobří přátelé.

Regresi může člověk podstoupit od 15 ti let. Pokud je třeba, aby regresi podstoupilo dítě mladší, projde regresí jeho matka. Dítě je do 15 ti let na matku napojené a matka může do tohoto věku za dítě „rozhodovat“ a ovlivňovat jeho kroky v životě i v duchovním světě.

Nejčastější otázky na téma regrese

Pokusím se vám odpovědět na nejčastější otázky, které se ke měn, nejen od mých přátel dostávají nejčastěji. Pokud vás napadne jakákoli jiná otázka, pak se neostýchejte a napište mi nebo se rovnou podívejte na mamky stránky , zavolejte nebo napište mail. Všechny kontakty také najdete na stránkách.

Regresi může člověk podstoupit až od 15ti let věku. Zde je rozdíl oproti meditaci. Regrese je náročnější a pokud vás provází nezkušený průvodce tak občas nebezpečnější. Pokud je třeba řešit nějaký problém u dítěte mladšího 15 ti let, provádí se regrese u matky. Dítě je totiž do 15 ti let přímo, emočně napojeno právě na matku.

Ne, bát se nemusíte, pokud máte zkušeného průvodce pak je regrese naprosto bezpečná. Můžete své duši položit opravdu jakoukoli otázku, která vás tíží, neostýchejte se. Regrese nebolí. Je třeba se uvolnit a dovolit si pustit všechny emoce. Na regresi se rozbrečí i chlap, to je v pořádku. Stav regrese je uvolňující a osvobozující, jako byste lítali. Ano, v regresi je třeba projít momentem smrti, ale není třeba se bát. Takový pocit je uvolňující a nebolí. Než na regresi půjdete, připravte si cca 10 otázek, na které chcete znát odpověď. Všechny otázky projdete před samotnou regresí se svým průvodcem. Kdy je průvodce opravdu zkušeným původcem? Mistr se stává praxí. Dobrý průvodce regresi by měl mít za sebou minimálně 100 případů, opravdu dobrý průvodce několik 100 regresí.

Aby regrese probíhala co nejlépe, určitě den předem a ten daný den nepijte kávu, černý čaj ani jiné povzbuzující nápoje. Nekuřte a určitě neužívejte lehké drogy. Regrese nelze provádět, pokud užíváte psychofarmaka. V neposlední řadě můžete také pár dnů před regresí odlehčit jídelníček, omezit maso a cukr. To je jen a jen na vás.

Lze podstoupit regresi v páru například s partnerem? Spíše ne, jen ve výjimečných případech. I když já osobně jsem regresní terapii v páru podstoupil. Bylo to s člověkem, kterého jsem si z minulých životů i tady a teď pamatoval. K párové regresi tak musí být opravdu dobrý důvod. Vše je vždy na domluvě s průvodcem.

Vzpomínám, že mi kamarádka říkala, že má strach, jít na regresi, aby se nedozvěděla něco, co se dozvědět nechce. Tady mohu říci, že se v regresi dozvíte přesně to, co se dozvědět máte. A vše co se dozvíte také zvládnete. Vaše duše je natolik inteligentní, že vám poskytne jen takové informace, na které jste připraveni, nikoli takové, které byste nezvládli.

Závěr

I po přečtení tohoto článku můžete mít z regrese ostych a strach, já to chápu. Mohu říci, že strach není potřeba. Je ve vás špetka zvědavosti, jak taková regrese opravdu probíhá a chcete se dozvědět více? Tak koukněte sem, na Janin blog, kde najdete o regresích vše, včetně zkušeností jejích klientů a její vlastní příběh, jak se nejen k regresím dostala. Prozradím, že své léčitelské a magické schopnosti zdědila po někom z rodinu. Po kom a, jaký byl její příběh to už si musíte přečíst tady a teď. Já osobně dám za mamku ruku do ohně a mohu vám regresi vřele doporučit, ale to je asi pochopitelné jsem její syn.


Zda se odvážíte vystoupit ze své komfortní zóny a zkusíte regresi je jen a jen na vás. Mohu jen říci, že se určitě nemáte čeho bát.

Tady najdete ještě jednou přímo Janin blog a zde se můžete podívat také na rozhovor na téma regrese.

Vše na tomto světě je energie a energie je jenom jedna. Její rozdělení na dobrou (světlou, bílou) a špatnou (tmavou, černou) energii je chybné. Má-li někdo dar používat energii, pak je jen a jen na jeho rozhodnutí zda ji využiji pro konání dobra či zla. Dle toho se z energie stává dobrá či špatná.

Proto prosím, konejme vždy jen dobro ostatním i sobě samým. Ať vás energie a světlo provází na každém vašem kroku, to vám přeji z celého srdce.

Leave a Reply